Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ovaj  Dan žena bio je propisno obilježen.

20130308131332osmi_mart

Kad kažem propisno, onda i mislim PROPISNO.Image

Prvi sajam „Žene za žene“ koji se održavao u sad već kultnoj “Knjizi & Kavi”, oduševio nas je, kao što ste mogli i pročitati, unatoč možda nedovoljnoj posjećenosti, barem ne onakvoj kakvoj smo se nadali, i ne pod našim (vremenskim) uvjetima. No, drugi sajam po redu, ne samo da je naša očekivanja oborio s nogu, već je svojim šarmom i energijom potvrdio već poznatu činjenicu. Žene su vladale, vladaju i vladat će. Pa makar to bio i samo jedan ne tako obični „osmi mart“.

ImageTražila sam prave riječi kojima bih opisala doživljenu atmosferu, kako biste i vi koji niste uspjeli doći i vidjeti što su domaće slavonske seke, dizajnerice, umjetnice i hendmejderice imale u ponudi – uspjeli dobiti pravu sliku sajma, osim one vizualne, koja je isto tako bila vrlo dopadljiva, elegantna, sofisticirana, jedinstvena i kreativna.

A posebno meni najdraža, točkasta i prugasta!Image

IMG_4455

Zar ste sumnjali? Toplo, srdačno, inovativno, posebno, romantično, zločesto, apstraktno, umjetnički, prijateljski, eksperimentalno, stvaralački, kvalitetno, organizirano, detaljno,  inspirativno. Jednom riječju – čeče.

IMG_4512

Prema mojim sajmovskim saznanjima, opet se tu svašta izdogađalo. Svakakve ideje, zamisli i savjeti su potekli od jedne do druge ženske glave, veze su se stvarale, ispreplitale, i kao da nam ni tih 6-8 sati provedenih u Reisnerovoj 81, opet nije bilo dovoljno za sve što imamo za ispričati, pa smo odlučile da ćemo se definitivno još barem jednom morati naći i ponoviti ovo sve. To smo mogli i očekivati, s obzirom da je ovaj puta sudjelovalo čak 15 izlagačica, i vjerovali ili ne, sve smo se uspjele dogovoriti i nagurati svoje umjetničke artefakte i na zidove, stiroporne panoe, naslone fotelja, štrikove, pa čak i na ogradu koja inače služi za, pa neku vrstu ograđivanja. „Budite ekonomične u izlaganju!“ urlala je Biba u našoj grupi za dogovore o sajmu, time nam zapravo želeći poručiti da ne donosimo cijelu artiljeriju nakita, predmeta, ili odjeće. Praktičnost i ekonomičnost, kako i doliči. I tako i bi.

IMG_4447

I bi dobro. Dok nisu počeli dolaziti gosti, a onda bi sajam u pravom smislu riječi. I bi prekrasno. Znatiželjna lica, iskre u očima, osmijesi, gužva. Bila je to ljubav i selo, umjesto sexa i grada.

IMG_4588Na našim budućim sastancima s nakitom i odjećom, bit će zasigurno još inovacija i poboljšanja, novih načina pristupa, kako bi sajam svakog puta bio sve bolji i bolji, drugačiji, neobičniji. Ovaj puta smo dobile pojačanje kreativnih ruku  iz Požege, koje ćemo, nadam se, viđati i češće, i u još većem parnom broju.

IMG_4496

IMG_4508

IMG_4497

U svoj toj strci, neki su izgubili kliješta, dok su neki  imali toliko sreće pa su na vlastiti dan prokrvarili na tabane, i poput ranjenika, šepajući, trudili se da zakače štrik na plinske cijevi (ne pitajte, i da – ja sam ta sretnica). Ali, na sreću – za svaki problem postoji rje..  Bluntcard.

tumblr_lw6c39vyXH1r2ctm6o1_500

No, kako naši stari kažu, sve je dobro kad se dobro svrši, a tako je bilo i ovaj put, unatoč komplikacijama.

IMG_3876A naša mala zvijezda sajma bila je Irina, ujedno i najmlađa posjetiteljica  i neupitno buduća modna mačka, koja se okitila novim pončom, i cvijetnom trakom za kosu. Nadamo se da će joj ovo biti samo jedan u nizu ovakvih izleta u svijet cvijeća, broševa, rajfova, narukvica, ogrlica, prstenja i naušnica. ♥

69224_447495615319877_1854091812_nDakle, “Knjiga & Kava“, Reisnerova 81, sljedeći mjesec godine gospodnje 2013. Be there or be accesorideficient.

IMG_4443

Zahvalila bih se Petri na predivnim slikama, jer su moje uslijed zabrinjavajuće neozbiljnog shvaćanja ISO postavki na fotiću s obzirom na dotično osvjetljenje, maaaalkoc mutne. Nekom osmi mart dođe umjesto petka trinaestog. Nadam se da ću onda barem na neki budući petak trinaesti nenadano osvojiti, barem koji poljubac.

tumblr_mb4bgcQcE01rf5e4ko1_500


Pozdrav drugaricama u borbi, do sljedećeg kićenja!

IMG_4465