Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

tumblr_mito7vQazn1r2qm8yo1_500

Ljubičasta je,  najbolje od svih boja spektra, usklađena  sa psihičkim, emocionalnim i duhovnim stanjem na zemlji. Ljudi koji su njome privučeni, izuzetno su osjetljivi, razvijene su intuicije, djeluju snažno, sigurno i samopouzdano, ali su u stvari duboko osjećajni, sumnjaju u sebe, često su bili ispred svog vremena, ismijavani i u neskladu sa okolinom, tako da su se emotivno povukli u sebe te se zaštitili superiornošću i rezerviranošću, rođeni sa sposobnostima da učine nešto značajno sa svojim životom i da bitno utječu na našu zajedničku budućnost. Visoka samokritičnost im nalaže da sve učine brže, bolje  i odmah. To im može stvoriti toliko grižnje savjesti, samooptuživanja i samoprijezira da ih gotovo paralizira. Njihova usredotočenost na materijalno može biti krivo shvaćena, a u suštini odražava nešo drugo.

60399_10200759469968281_920510437_n

Materijalno za njih ima samo simboličko značenje i predstavlja dobru povezanost sa fizičkim svijetom, predstavlja svijest da su za provođenje promjena potrebna materijalna dobra i sredstva za poticanje i motiviranje ljudi. Što se njih samih tiče, mogu živjeti skromno, mada znaju da duhovno bogatstvo pokreće obilje. Ostavljaju dojam pretjerane kritičnosti i sitničavosti, a zapravo su frustrirani što drugi ne vide tako jasno viziju rješenja. Oni vide i sliku i njene dijelove, vide i šumu i stabla.

333

Koncepciju šume shvaćaju na temelju svakog pojedinačnog stabla. Ako odbijaju živjeti životom vizionara, potajno su nesretni, žive život prožet gnjevom, krivnjom i patnjom, zato osobe koje su dobile ove darove, duguju sebi usklađivanje sa svojom dušom, djelovanje u skladu sa svojom sudbinom.

mk

Jedne obične nedjelje poslijepodne, sve je postalo ljubičastije nego inače. Zaboravila sam na buku gradskog tramvaja, išarane zidove, golubove koje sam putem srela, ljude koje sam nekada poznavala.

3

Podigla sam pogled, a nebo je imalo boju ametista, s primjesama turmalina i ametrina. Iznenadan vjetar s Drave, oblaci koji su letjeli iznad nas, otkrivali su sve moje misli,  i odjednom sam se, iako nisam baš svjesna zašto, ali to je sjećanje nekako ostalo u meni, prisjetila nekih davnih proljeća kad sam mislila da se svijet sastoji od milijun razbacanih krhotina koje čekaju da ih slože mladi ljubitelji puzli, velikih očiju i tamnih podočnjaka, stojeći ispred starog objektiva prošaranog paučinom.

77

Svijet se odjednom rasplinuo preda mnom, u bezvremensku maglicu misli, osjećaja i šarenila. Kao da gledaš kroz divovski kaleidoskop čiji su se dijelovi upravo raspali po horizontu, preko cijelog neba, sastajući se napola s gornjim dijelom atmosfere.

11111

Naelektrizirani, rastrojeni ljudi. Vidim ih da nekada hodaju gradom. Nestali su – zamijenjeni dobrim duhovima proljeća koji su, noseći svoju priču,  pod nogama imali tamnozelene, srebrne, bljeskajuće travčice. U strašnom viru svegstva, odbijam se ugasiti, iako će to možda značiti nemir, značiti opasnost, značiti kraj.

2

Bila sam svoja, plovila sam. A kraj mene je bila sestra, prijateljica umjetnosti i svega što volim.

eeeee

ttttt

Outfits:

Crvene tajice na točkice Bohemian Sisters (handmade),

Karirani crno-žuti poncho s motivom brkova Bohemian Sisters (handmade),

Karirani ljubičasto-crni poncho s kapuljačom Bohemian Sisters (handmade)

Tutu roza/ljubičasto-zelena suknjica od tila Bohemian Sisters (handmade)

Zelena perjanica Aynessories (handmade) – Hvala Tini :)

Tirkizno-ljubičasta torba by Brlja (handmade) – Hvala Bilji na ovoj divnoj torbici :)

Borosane (legendarno Borovo) – Hvala baki Milici :)

Hvala Hrvoju i Blue Turpentine Victoriji sa J na fotografskom strpljenju :)

P.S. Isprike na slučajno poslikanim prostotama koje krase dječja igrališta.

Advertisements