Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

BeFunky_OldPhoto_12.jpg

Iza ove fasade krije se djevojka koja je zaglibila u području potpuno suprotnom od onoga što voli. Po struci specijalist ekonomije, a trenutno  tehničar za legaliziranje objekata u jednoj geodetskoj firmi – nakon pola dana provedenog u ozbiljnoj tematici, opušta se razvijajući onu ljepšu i kreativniju.

Cvijeće

Svoju malu Škrinju kreativnosti.

Prvo što je napravila svojim rukama u nestašici odgovarajućeg nakita bio je broš – i to je bila jedna crvena ruža od svile. Tada je otkrila i blogosferu, divan splet kreativnih stranica, koja se razvila i prije danas popularnog facebooka. Life before facebook? I toga ima.

Škrinja kIdeje, inspiracija i motivacija tako su isplivali na površinu. Bilo je to prije četiri godine, a danas se nije mnogo toga  promijenilo, osim što je odrasla u iskustvu. “Jer ako ne ulažeš određeno vrijeme i novac u to, hobi ne može postati posao nego ostati to što i je“, kaže Bela Anabela!

385563_423531411056248_1072075681_n Skrinja kreativnosti rajf Skrinja kreativnosti ogrlica

Trudi se da ne robuje trendovima, koliko god je to teško. Ne želi ići u širinu sa asortimanom, ali je to teško jer kada radiš to što radiš onda si svestran. To je prava vrijednost svakog umjetnika, realizirati sve zamišljeno. Ideja je mnogo, ali zasad izrađuje samo nakit, iako po narudžbi crta i različite motive po zidovima, slike na platnu, oslikava tenisice i izrađuje ukrasne kutije u decoupage tehnici. Restaurira i stari namještaj, a sve više upita ima i za svadbene ukrase, stoga je počela izrađivati vjenčane bukete, ukrase za nevjeste, pa i za djeveruše.

Škrinja patikeNetko pametan je rekao kako svaka umjetnina ima svoje mjesto na polici stvaralaštva, stoga je i svaka rukotvorina vrijedna jer u nju je utkan trud, vrijeme, strpljenje, volja i mašta. To nažalost mnogi ne gledaju na taj način, vide samo cjenovnu vrijednost krajnjeg rezultata truda.

Svila, perje, špaga, školjke, perle. Koristi sve. Kada ode u šumu donese mnoštvo prirodnih materijala, grančica, mahovine, kamenja pa i kore drveta. Međutim, stil i način izrade u Škrinji nije trenutno takav da to može iskoristiti, stoga to najčešće upotrijebi za ukrašavanje doma.

207824_122065137869545_6791180_nOduvijek su ju inspirirala stara vremena, retro, vintage, doba naših baka i prabaka. Mnogi prijatelji joj se smiju kada im kaže za staru željeznu ogradu ili malu kućicu propale fasade kako je divna, kada donese kući zahrđalu potkovu pronađenu dok je trčala na nasipu ili kada ju radeći na terenu u blatnjavom dvorištu zaintrigira perlinka sa svojim crno bijelo točkastim perjem. U svemu tome ju, kaže – najviše veseli ugoda nakon izvršenog posla, osjećaj koji ti donese taj mali krajnji rezultat.

Skrinja nausniceSkrinja kutija

Mislim da svatko od nas ima dvije strane, poput medalje, koja jedna drugu nadopunjuju i čine svakog pojedinca jedinstvenim. U privatnom životu volim jednostavnost, rock, starke, motore koje sam zavoljela uz momka. Međutim kod stvaranja i inspiracije sam potpuni kontrast. Boho chick, vintage, ruže čajevke, buvljaci. Od nastanka Škrinje light motiv je upravo božur iliti peonija.

Globalni razvoj interneta doveo nas je u položaj sveznalica, mnoštva informacija, a samim time i kopiranja i instant učenja. Trendovi koji nam se nameću sami po sebi nam otežavaju u stvaranju, jer ako određena poznata marka lansira motiv sove za must-have, naravno da kupci poput sljedbenika izričito traže ono što je in. Nije lako biti svoj, ostati dosljedan i držati se svojih uvjerenja i pravila, ali pravi kupci to prepoznaju, kaže Anabela.

ŠkrinjaaKonkurencija? “To je nešto kao u osnovnoj školi kada mi je prijateljica bila skrivena motivacija, u kasnim večernjim satima bi gledale jedna drugoj na prozor i u slučaju da je jednoj od nas upaljeno svjetlo u sobi, aludirajući da uči, odmah bi i druga otvorila knjigu. Konkurencija je pozitivna, jer biti monopol na tržištu daje potpunu dominaciju na tržištu, ali za posljedicu onemogućava kontinuirani napredak.”

Škrinja paketićiNajdraža boja – crna, jer je to boja elegancije, čistih linija, jake osobnosti i samouvjerenosti. U kreativnom smislu voli pudraste boje, boja ciklame, petrolej, prljava menta. Inače je, priznaje, poznata po stilskom izražajnom sredstvu usporedbe, pa joj se prijateljice smiju kada za svaku boju ima svoj način viđenja i naziva.

Škrinja kreativnostiSvatko u sebi ima dar za stvaranje bilo u glazbenom, likovnom, kulinarskom ili modnom izričaju, nebitno. Najvažnije je voljeti to što radiš, vjerovati u sebe, ne pokolebati se ružnim kritikama i lažnim savjetima. Okružite se ljudima koji cijene to što radite, potiču vas i uživajte u svemu tome, jer nije cilj postati razvikan brand i zaraditi mnoštvo na tome, nego radost stvaranja. Tad taj hobi dobiva na važnosti.

Ako vas zanima nešto više o Anabeli, možete ju posjetiti na njenom blogu i vidjeti njene kreacije. Anabela često posjećuje sajmove, a najviše voli raditi po narudžbi, zato pazite što želite, moglo bi vam se i ostvariti! Sljedeći put možete ju naći na Slama land art festivalu koji se održava od 8. srpnja do 14. srpnja 2013. u Osijeku, ili na Sajmu antikviteta!

Do kićenja!

Advertisements