Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

NeuroImena Sonja, koje korijene vuče od ruskog imena Sofija, radove predstavlja pod imenom Piggy Unique – koje je zapravo, kako i sama kaže – čista ironija s obzirom na njenu kilažu. Primarno se bavi izradom unikatnog nakita od fimo mase. U nedostatku šarenog i veselog nakita, odlučila je izrađivati upravo takav nakit kakav bi i sama nosila, a preko njega i pokazati kakve se blesave ideje vrte po njenoj glavi. Rekla bih, nikako blesave, svakako neobične.

PepeljaraNeka Vas ne iznenadi prstenje naziva Silent Hill, Neurotizam, Glave, Pepeljara, Kost, WC – jer to je ono što ćete, između ostalog, naći na njenoj stranici. Značenje lubanje kao simbola smrti kroz povijest – kao neizbježnog dijela kolektivnog uma modernog čovječanstva, kosti kao simbol smrti – ali i novog početka, znanje druida, korijeni punk-a, povezanost s bojama, prirodom, ali i bizarnim, simboličnim i tako dugo potiskivanim, stoje iza njenog stvaranja, a njenom nakitu daju moć kojom se malo tko danas može pohvaliti. Najvažnije je ono neizrecivo – što nas pogađa više od riječi, više od ičega, jer je ukorijenjeno duboko u nama. Na nesvjesnoj razini, neki to prepoznaju u većoj mjeri od drugih. Upravo to je ideja iza Piggy Unique-a.

Osim nakita izrađuje kipiće, snovolovke, te ukrase i rekvizite za art dolls koje pravi njezina prija Mila Milas. “Snovolovke i lutkice izrađujemo od recikliranih materijala kao što su stara odjeća, krpe i konac.” Priznaje da ih inspiriraju političari u Hrvatskoj, pa su tako i Pedro Čopkanović, Japanka Kosor, ali i MaInatt Merzel dobili svoje mjesto u njihovoj kolekciji.

pero Jadranka Kosor MaInatt Merzel

Svu inspiraciju i ideje dobiva iz trenutnog raspoloženja. “Izrada nakita me smiruje i čini uravnoteženom.

Mozak-MisliU prosjeku, ljudi imaju 70.000 misli svaki dan.

Što se tiče cijena, svaki svoj rad cijenim bezbroj kuna, ali uvijek se trudim cijenu učiniti pristupačnom kupcu. Cijene se kreću od 60 do 150kn, ovisno o uloženom trudu.” Specijalnost su joj i piercinzi za pupak koje svojim kreativnim dodirom pretvori u najčudnije i najunikatnije ukrase za tijelo.

Srce pupakVeseli piercinzi za Vaše pupkove.

Pirsevi za pupakStil mog izražavanja je zbilja raznolik. Kako svi mi u sebi imamo onu veselu stranu,tako imamo i onu mračnu. Trudim se da zadovoljim dvije sebe, tako da izrađujem nakit veselog,šarenog i otkačenog dizajna, kao i onog pomalo uvrnutog“. E pa, tko voli uvrnuto/neurotični nakit, sada zna kome se može obratiti.

Neurotizam“Predlažem svim mladima, a starijima još više – da se počnu baviti nekim hobijem, bio to sport, sviranje ili izrada raznoraznih stvarčica, jer čovjeka to čini onime što on zbilja jest.”

Barbi mozak Silent Hill Mozak

Jabuka koja je, kako mnogi vjeruju, na naš jelovnik stigla ravno iz raja nije samo simbol grijeha, požude i ljubavi, već i vječne mladosti. Prema keltskoj predaji, ona ima čudotvorna svojstva pa onaj tko uspije pojesti jabuku iz čarobnog vrta, ne samo da više nikad neće biti ni gladan ni žedan, ni bolestan – nego nikad neće ni ostarjeti. Naravno, u svakoj bajci, pa tako i u ovoj, ima i istine.

JabukaKost

Advertisements